X

Zapisz się na darmowy newsletter SOCIALPRESS

Dlaczego warto się zapisać

Nasz newsletter subskrybuje już 12 500 osób!

Jak sprawdzić, kto usunął Cię z listy znajomych na Snapchacie?

Zastanawiasz się, czy Twój znajomy usunął Cię z grona znajomych na Snapchacie? Jesteś ciekawa/y czy Twój ekspartner obserwuje Twoje konto? Znamy sposób, jak się o tym przekonać.

Jak sprawdzić, kto usunął Cię z listy znajomych na Snapchacie?fot. bank zdjęć shutterstock.com

Jak wielokrotnie pisaliśmy, Snapchat nieco wyróżnia się na tle innych sieci społecznościowych. Dotyczy to nie tylko ulotności treści, które znikają po upływie 24 godzin, ale i profili samych użytkowników. Liczba zamieszczonych informacji sprowadza się do minimum, a więc obserwacja zmian i działań w stosunku do naszych kont napotyka pewne utrudnienia. W przypadku innych serwisów z łatwością sprawimy, kto zablokował nasze konto lub usunął nas z grona swoich znajomych. W przypadku aplikacji z duszkiem nie jest to jednak takie oczywiste. Jednak jak możemy dowiedzieć się z artykułu Business Insider, istnieje prosty sposób, aby przekonać się czy dany użytkownik zrezygnował ze znajomości z nami na Snapchacie. Jaki?

Okazuje się, że w przypadku Snapchata nawet nie będąc na liście znajomych danej osoby możemy wysyłać jej wiadomości, a więc takie działanie nie pomoże nam w weryfikacji statusu naszej znajomości w aplikacji. Dość oczywistym wskaźnikiem, który pozwala na ocenę sytuacji jest sprawdzanie, kto wyświetla nasze historie lub też widoczność treści opublikowanych przez daną osobę na MyStory. Jeżeli użytkownik zdecydował się na usunięcie nas z listy swoich, nie będziemy mieli wglądu w to, co publikuje. Istnieje jednak jeszcze jedna, bardzo prosta metoda na przekonanie się, czy ktoś usunął nas ze znajomych lub czy też nasz ekspartner nie chce widzieć naszych treści.

Wystarczy kliknąć w duszka widniejącego u góry widoku aplikacji, aby na czarnym tle pojawił się snapkod naszego profilu, jego nazwa oraz suma wysłanych i otrzymanych snapów, która w tej sytuacji stanowi kluczowy element.

fot. screen z aplikacji Snapchat

fot. screen z aplikacji Snapchat

Poniżej niego zobaczymy sekcję „Moi znajomi”, w której znajduje się pełna lista użytkowników, których dodaliśmy w aplikacji. Jeżeli wzajemnie dodaliśmy się do grona znajomych pod ich snapkodem zobaczymy ich wynik w aplikacji, czyli wcześniej wspomnianą liczbę snapów, tj. wszystkich zdjęć i filmów, które udostępnili oraz otrzymali.

fot. screen z aplikacji Snapchat

fot. screen z aplikacji Snapchat

Jeżeli jednak dany użytkownik, jak np. influencer, którego obserwujemy jednostronnie czy też znajomy z przeszłości, nie dodał nas wcale lub z czasem usunął nas ze swojej listy, nie zobaczymy jego wyników.

fot. screen z aplikacji Snapchat

fot. screen z aplikacji Snapchat

Brak informacji o tzw. Snapscore może sygnalizować więc, że dana osoba postanowiła zaprzestać obserwacji naszych aktywności i nie należymy już do jej grona znajomych. Istnieje także prawdopodobieństwo, że nigdy się wśród niego nie znajdowaliśmy. Dla niektórych użytkowników wiedza ta może być istotna, dlatego warto zapamiętać, w jaki sposób możemy się o tym przekonać.

Newsletter

Bądź na bieżąco z najświeższymi informacjami. Zapisz się na bezpłatny newsletter.

free newsletter templates powered by FreshMail