X

Zapisz się na darmowy newsletter SOCIALPRESS

Dlaczego warto się zapisać
Nasz newsletter subskrybuje już 15 000 osób!

Co było pierwsze – jajko czy… kuchnia?

Wszystkie materiały w sekcji "Newsroom" to informacje prasowe publikowane przez firmy niezwiązane z socialpress.pl. Redakcja nie ponosi odpowiedzialności za prezentowane poniżej treści.

Akademia Smaku

reklama


Tomasz Jakubiak, Piotr Ogiński (Kocham Gotować) oraz Katarzyna Glinka po raz kolejny zmierzyli się z wyzwaniem, jakie stawiła przed nimi Akademia Smaku. Tym razem tematem miesiąca było jajko, z którym, jak się okazało, zarówno Kolegium Redakcyjne, jak i uczestnicy konkursu, poradzili sobie przepisowo.

Jajko i kuchnia

Nadesłane przez uczestników Akademii Smaku przepisy na dania jajeczne zaowocowały garścią sprawdzonych i przepysznych potraw, które przygotowywano podczas comiesięcznego eventu. Dwudziestu zwycięzców konkursu wraz z Tomaszem Jakubiakiem, Piotrem Ogińskim oraz Katarzyną Glinką sprawiło, że stół Akademii Smaku uginał się pod ciężarem fantastycznych potraw, takich jak: jajka z łososiem w cieście francuskim, kotleciki jajeczne z komosą ryżową, jajka z anchois, pieczeń z jajek i cukinii, suflet z truskawek, Pavlova z owocami czy muffiny jajeczne z boczkiem i warzywami.

Wystartowała kolejna odsłona Akademii – tym razem tematem przewodnim miesiąca są zupy. Ruszył także kolejny konkurs, a oprócz wygranej w postaci uczestnictwa w evencie Akademii Smaku, na uczestników będą czekać atrakcyjne nagrody marki Bosch.

Akademia Smaku w pigułce

Akademia Smaku to wielokanałowy projekt kulinarny, w skład którego wchodzą: serial kulinarny, emitowany w TVP2, video warsztaty, serwis www.akademiasmaku.pl, kulinarne spotkania w Centrum Domowych Inspiracji, a także e-booki stanowiące kompendium wiedzy na temat kuchni. Atrakcyjne nagrody i niezapomniana atmosfera sprawia, że Akademia Smaku to jeden z najciekawszych cykli kulinarnych w naszym kraju. Projekt kierowany jest do miłośników kuchni, tworzących swoistą kulinarną społeczność, dzieląc się swoimi przepisami i kulinarnymi poradami, a także zdobywając tajniki kuchni od ekspertów – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha oraz Piotra Ogińskiego. W projekt zaangażowana jest również Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.

Więcej informacji na stronie www.akademiasmaku.pl.

Partnerami projektu jest Mlekovita oraz Kropla Beskidu.

Za pomysł, opracowanie strategii projektu, jego nadzór kreatywny oraz kompleksową obsługę odpowiada agencja INSIGNIA. Za opracowanie scenariuszy i produkcję serialu telewizyjnego odpowiada OMD i TVP.