reklama
Do tej pory, w Centrum Domowych Inspiracji Bosch, gotowaniem pod okiem szefa Kuchni Tomasza Jakubiaka, blogerów: Tomasza Lacha (zajadam.pl) oraz Piotra Ogińskiego (Kocham Gotować) w towarzystwie Katarzyny Glinki, zajmowali się wyłącznie dorośli. Tym razem, do uczestnictwa w evencie Akademii Smaku zaproszono również dzieci, które w towarzystwie swoich rodziców oraz Natalii Paździor, wspólnie przygotowywały przepełnione smakiem desery.
Mali profesjonaliści
Dzieci pod okiem swoich rodziców z zapałem przygotowywały powierzone im zadania, wśród których znalazło się ugniatanie ciasta, ubijanie piany z białek, zmiksowanie musu owocowego czy wykańczanie deserów. Z radością i ekscytacją pracowały, jednocześnie świetnie się bawiąc. Natalia Paździor okazała się być profesjonalistką w każdym calu, gotując wspólnie z Piotrem Ogińskim oraz Tomaszem Jakubiakiem, nie zapominając o wspólnej zabawie z innymi dziećmi.
Smak deserów
Podczas kulinarnych warsztatów przygotowano m.in. tartę pekanowo – batatową, drożdżowe rogaliki z kremem czekoladowym, lody truskawkowe i czekoladowe, mini pavlove z musem truskawkowo – rabarbarowym, pannę carottę czy lizaki z ciasta francuskiego z owocami leśnymi. Zawsze gorąca, smaczna i przyjemna atmosfera podczas kulinarnych warsztatów, tym razem uzupełniona została o mnóstwo dziecięcej radości, młodzieńczej werwy i pasji, która przerodziła się w wizję wspaniałej przyszłości, wypełnionej cenionymi szefami kuchni.
Akademia Smaku w pigułce
Akademia Smaku to wielokanałowy projekt kulinarny, w skład którego wchodzą: serial kulinarny, emitowany w TVP2, video warsztaty, serwis www.akademiasmaku.pl, kulinarne spotkania w Centrum Domowych Inspiracji, a także e-booki stanowiące kompendium wiedzy na temat kuchni. Atrakcyjne nagrody i niezapomniana atmosfera sprawia, że Akademia Smaku to jeden z najciekawszych cykli kulinarnych w naszym kraju. Projekt kierowany jest do miłośników kuchni, tworzących swoistą kulinarną społeczność, dzieląc się swoimi przepisami i kulinarnymi poradami, a także zdobywając tajniki kuchni od ekspertów – Tomasza Jakubiaka, Tomasza Lacha oraz Piotra Ogińskiego. W projekt zaangażowana jest również Katarzyna Glinka, znana aktorka teatralna i telewizyjna.
Więcej informacji na stronie www.akademiasmaku.pl.
Partnerami projektu jest Mlekovita oraz Kropla Beskidu.
Za pomysł, opracowanie strategii projektu, jego nadzór kreatywny oraz kompleksową obsługę odpowiada agencja INSIGNIA. Za opracowanie scenariuszy i produkcję serialu telewizyjnego odpowiada OMD i TVP.