X

Zapisz się na darmowy newsletter SOCIALPRESS

Dlaczego warto się zapisać
Nasz newsletter subskrybuje już 15 000 osób!

Instagram poinformuje Cię, jeśli zobaczysz wszystkie posty z ostatnich 48 godzin

Instagram zaprezentował nową funkcję, która może wpłynąć na doświadczenia użytkowników aplikacji. Od teraz, jeśli wyświetlimy wszystkie zdjęcia i filmy udostępnione przez znajomych w ciągu ostatnich dwóch dni, zobaczymy specjalny komunikat.

Instagram poinformuje Cię, jeśli zobaczysz wszystkie posty z ostatnich 48 godzinfot. bank zdjęć picjumbo.com

Instagram zafundował ostatnio swoim użytkownikom wiele nowości. Wiele mówi się o IGTV, z którego coraz chętniej korzystają influecerzy i użytkownicy, a w ubiegłym tygodniu pisaliśmy o naklejkach z muzyką, które możemy dodać do Stories. Wczoraj zaś poinformowano o nowej funkcji w aplikacji, w ramach której zostaniemy poinformowani, gdy zobaczymy wszystkie posty z ostatnich dwóch dni.

You’re All Caught Up

Twórcy Instagrama deklarują, że obecnie śledzenie wszystkich treści, jakie się pojawiają może być trudne – przypomnijmy, że w 2016 zmieniono algorytm wyświetlania zdjęć i obecnie nie bazują one na chronologii. Od teraz, dzięki wspomnianej nowości użytkownicy zostaną poinformowani, że nie przegapili żadnego zdjęcia ani filmu udostępnionego przez obserwowane osoby w ciągu ostatnich 48 godzin.

źródło: instagram-press.com

źródło: instagram-press.com

Pod komunikatem, który oryginalnie brzmi „You’re All Caught Up” zobaczymy zarówno wpisy, które przejrzeliśmy, jak i te udostępnione jeszcze wcześniej. Być może taka opcja złagodzi doświadczenia użytkowników w kwestii krytykowanego sposobu wyświetlania postów na Instagramie.

Czas w aplikacji

Testy funkcji rozpoczęto już w marcu tego roku. Jej oficjalne wprowadzenie świadczy z pewnością o tym, że przypadła ona użytkownikom do gustu. Wydaje się również, że funkcja po części miałaby realizować obietnicę CEO Instagrama, Kevina Systorma, dotyczącą budowania narzędzi informujących o czasie spędzonym w aplikacji. Komunikat, że posty dodane w ciągu ostatnich dwóch dni zostały obejrzane może sugerować użytkownikowi, że jest on na bieżąco z aktualizacjami od znajomych, może się już zatrzymać i przestać scrollować aplikację.

Na chwilę obecną pod znakiem zapytania pozostaje jednak, czy wprowadzenie funkcji w jakikolwiek sposób wpłynie na czas użytkowania aplikacji.

Funkcja jest dostępna w aplikacji na iOS oraz Androida. 


Newsletter

Bądź na bieżąco!
Zapisz się na bezpłatny newsletter.

free newsletter templates powered by FreshMail