X

Zapisz się na darmowy newsletter SOCIALPRESS

Dlaczego warto się zapisać

Nasz newsletter subskrybuje już 15 000 osób!

4 opcje wiadomości prywatnych na Instagramie, o których mogliście nie wiedzieć

Czy wiedzieliście, że można anulować wysłanie wiadomości na Instagramie lub ograniczyć liczbę jej wyświetleń? Oto 4 opcje Direct Message w aplikacji, które warto znać.

4 opcje wiadomości prywatnych na Instagramie, o których mogliście nie wiedziećfot. bank zdjęć shutterstock.com

Wiadomości prywatne na Instagramie cieszą się popularnością. Użytkownicy chętnie komunikują się za pomocą popularnych DM’ów i dzięki nim mogą przekazywać komunikaty, zdjęcia i filmy. Czy jednak wszystkie opcje dotyczące owych wiadomości są dobrze znane użytkownikom? Oto 4 z nich, o których mogliście nie wiedzieć.

Anulowanie wysyłania wiadomości

Jeśli kiedykolwiek zdarzyło Ci się skierować przez pomyłkę nieodpowiednią wiadomość do nieodpowiedniej osoby na Instagramie, po chwili żałować jej wysłania lub radykalnie pomylić się w treści, przypominamy, że aplikacja pozwala na anulowanie wysyłki wiadomości. Nie każdy jednak o tym wie. A czy Ty masz pojęcie w jaki sposób to zrobić?

Aby anulować wysłanie wiadomości prywatnej  do użytkownika wystarczy kliknąć w jej treść i wybrać „Anuluj wysyłanie”. Wybranie tej opcji spowoduje usunięcie wiadomości z widoku wszystkich osób w konwersacji, co oznacza, że niektóre osoby nie będą mogły jej już zobaczyć. Co jednak ważne, niemożliwe jest anulowanie wysłania wiadomości zawierających znikające zdjęcia i filmy. W przypadku wszystkich innych odwrócenie tego procesu jest możliwe.

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

Ograniczenie widoczności multimediów

W ramach wiadomości prywatnych możliwe jest także nadanie pewnych ograniczeń zdjęciom i materiałom wideo, które udostępniamy użytkownikom jako Directy . Po wybraniu ikony aparatu w widoku wiadomości możemy zobaczyć kamerę aparatu z opcjami „Tekst”, „Bez efektów specjalnych”, „Boomerang”, „Wyostrzenie”, „Superzoom”, „Przewinięcie do tyłu” czy „Bez użycia rąk”. Po zrobieniu zdjęcia lub filmu z ich użyciem na dole ekranu pojawią się trzy opcje: „Zezwól na ponowne wyświetlenie”, „Wyświetl raz” oraz „Zachowaj w czacie”. Dzięki nim możemy nadać pewne ograniczenie, np. możliwości odtworzenia danego materiału jedynie raz lub wręcz przeciwnie – zapętlenia go i ponownego odtwarzania.

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

Godzina wysłania/otrzymania wiadomości

Przy dłuższej rozmowie Instagram, chcą sprawdzić o której otrzymaliśmy daną informację w widoku ogólnym wyświetlany nad treścią jedynie czas rozpoczęcia danej rozmowy. Aby sprawdzić, o której wysłaliśmy lub otrzymaliśmy poszczególne elementy konwersacji należy przesunąć palcem widok ekranu do lewej. Wówczas zobaczymy dokładną godzinę dla każdego wątku.

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

Polubienia wiadomości

Być może nie wszyscy użytkownicy Instagrama wiedzą także, że istnieje możliwość polubienia wiadomości. Dwukrotnie kliknięcie w dymek z wiadomością sprawi, że pozostawimy polubienie w formie serduszka, co zobaczy nasz rozmówca. Dłuższe kliknięcie w polubioną wiadomość pozwala zaś na cofnięte reakcji.

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

źródło: zrzut ekranu z aplikacji Instagram

Wspomniane opcje wiadomości dla Instagramie nie są rewolucyjne, jednakże mogą ułatwić korzystanie z możliwości komunikowania się w sposób bardziej spersonalizowany i prywatny na Instagramie. Czy wszystkie z funkcji były Wam znane?


Newsletter

Bądź na bieżąco!
Zapisz się na bezpłatny newsletter.

free newsletter templates powered by FreshMail